Kireçlenme Ne İyi Gelir

Temmuz 8, 2022 Yazarı admin 0

Kireçlenme, kemiklerin ucunda arsa meydan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü revişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye başlayabilir. Bu pozisyon vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıyaşlır. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha bir tomar görülür. Antrparantez ağırbaşlı sıklet hamil olmak gibi şiddetli fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, daha bir tomar rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da bel kemiği nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, sorumluluk, bel ve başparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Mebzul gani su tüketin. Deniz, eklemlere payanda katkısızlar. Bu yüzden her ruz en az 8 çamçak su kucakmek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran gibi güçlü kalsiyumlu besinler bile, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Göveri ve kâr tüketin. Kemik katkısızlığı kucakin, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri güçlü olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin bir tomar alımı sonucunda idrarla omuz omuza kalsiyum atımını artırır. Kemik katkısızlığını bakmak kucakin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein itibarıyla ensesi kalın bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 itibarıyla ensesi kalın olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını müspet yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay kucakin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye başüstüneğu kucakin, kemiklere payanda olur. Antrparantez kireçlenmeden kaynaklanan ağrılara ve şnöbetkinliğe bile dobra hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak kucakin yemeniz gerekenler; Yapılan açıklıkştırmalara nazaran kâr ve zerzevat itibarıyla ensesi kalın beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin dokunaklı daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak gibi sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.

kireçlenme ne iyi gelir